3.2.2024. 10:26
0
U ponedjeljak Dan sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Sarajeva u agresiji u periodu 1992-1995
FOTO: NAP
U povodu obilježavanja 5. februara - Dana sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Sarajeva u agresiji u periodu 1992-1995. godine i 30. godišnjice stradanja naših sugrađana na pijaci Markale, Kanton Sarajevo organizuje polaganje cvijeća na Spomen obilježju ubijenim sugrađanima na pijaci Markale i Zajedničku komemorativnu sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Sarajeva i općinskih vijeća općina sa područja Kantona Sarajevo.

U 12.00 sati bit će polaganje cvijeća na spomen obilježje na pijaci Markale (30. godišnjica masakra građana na pijaci Markale, kada je ubijeno 68 i ranjena 142 naša sugrađana).

Zajednička komemorativna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Sarajeva i općinskih vijeća općina sa područja Kantona Sarajevo održat će se u Narodnom pozorištu Sarajevo s početkom u 12:30.

Skupština Kantona Sarajevo proglasila je 5. februar Danom sjećanja na sve ubijene i ranjene građane Sarajeva od agresora u periodu opsade 1992-1995. godine koji se obilježava: "programima komemorativnog sadržaja sa odgovarajućim protokolarnim aktivnostima".

Obilježavanju 30. godišnjice masakra na Markalama predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović položit će vijenac na spomen-obilježje na pijaci Markale.

U prvom masakru na Markalama 5. februara 1994. godine od granate ispaljene sa agresorskih položaja poginulo je 68 građana, a 144 je teže i lakše ranjeno.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.