6.2.2024. 10:52
0
Mještani sarajevskog naselja apeliraju na nadležne službe: Voda već šest dana neprekidno teče ulicom i stvara ogromne probleme
Građani sarajevskog naselja Buča Potok, u ulici Bana Matea Ninoslava se već mjesecima suočavaju s kontinuiranim pucanjem vodovodnih cijevi.

Mještani ovog naselja navode kako već šest dana ulicom neprekidno teče voda, unatoč brojnim pozivima i e-mailovima poslanim nadležnim službama, nije bilo nikakve intervencije.

Posljednjih šest mjeseci ovo je već šesti put da se javlja problem pucanja vodovodnih cijevi, uz velike gubitke vode. No, kako mještani kažu još veći problem leži u sporoj i neučinkovitoj sanaciji kvarova. Lokacije koje su već bile sanirane vraćaju se u isto stanje, što ukazuje na nedostatak kvalitetnog održavanja.

Voda još uvijek neprekidno teče ulicom, što je rezultiralo devastacijom asfaltne podloge, punom rupa i udubljenja. Građani su odmah reagirali, prijavljujući ovaj veliki kvar koji uzrokuje ogromne gubitke vode u sistemu. Uz jutarnje temperature ispod nule, velike količine vode pretvaraju se u led, što dodatno ugrožava sigurnost pješaka i sudionika u prometu.

Građani apeliraju na nadležne službe, da hitno djeluju i saniraju ovaj kvar, jer stanje kao što je trenutno ne samo da uzrokuje nepotrebne gubitke vode u sistemu, već i stvara probleme vozačima i pješacima.

(Aldin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.