6.2.2024. 12:02
0
Bh. firma koja radi za njemačko tržište izgradila novi proizvodni objekat
FOTO: biznisinfo.ba
Kompanija Bojo-Metal iz Kiseljaka gradi novi proizvodni objekat koji će uskoro biti u funkciji, piše BiznisInfo.ba. Novi objekat od 500 kvadrata je u završnoj fazi izgradnje.

– Nova automatizacija, koja će biti smještena u ovom prostoru, dodatno će optimizirati našu proizvodnju, i podići standarde kvaliteta i brzine. Ovakve investicije oblikuju sutrašnjicu. To nije samo čelik i beton, već naša vizija budućnosti ove industrije. S nestrpljenjem iščekujemo trenutak kada ćemo otvoriti vrata našeg novog prostora – rekli su iz kompanije Bojo-Metal.

Ova firma se bavi izradom dijelova od metala. Kako smo nedavno pisali, postali su prva kompanija u BiH koja posjeduje dvije Hermle C40U mašine povezane sa robotom koji vrši punjenje.

Automatizovana proizvodnja sa ove dvije mašine omogućit će efikasniji i precizniji rad.

Uposlenici koji će raditi na ovim mašinama obuku će proći u Njemačkoj.

Firmu “Bojo-Metal“ je osnovao davne 1985. godine Nikica Bojo kao privatno poduzeće. Od male radionice, mala porodična firma sada je prepoznatljiva na regionalnom ali i svjetskom  tržištu.

Na početku, firma se isključivo bavila proizvodnjom na automatima i obradom metala, a kasnije su se počeli baviti izradom svih vrsta zupčanika, serijskom izradom na CNC mašinama te ostalim raznovrsnim uslugama. Radili čak i dijelove za MAN kamione, piše BiznisInfo.ba.

Kiseljak
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.