6.2.2024. 21:09
1
Da li se pretjeruje sa cijenama: Bosanska kafa u srcu Sarajeva 4,50 KM. Kečap ćete platiti čak 3 KM na Bjelašnici
FOTO: Crna-hronika
U posljednje vrijeme, mnogi su zabrinuti zbog rastućih cijena potrošačkih proizvoda širom Bosne i Hercegovine. Rasprave o visokim troškovima života dovode do pitanja je li sve postalo pretjerano skupo.

Uobičajeni svakodnevni proizvodi poput kečapa i kafe postaju predmet analize kada se cijena kečapa na Bjelašnici penje na 3 KM, dok je kafa na Baščaršiji čak 4,50 KM. Ovo su samo primjeri koji ukazuju na potencijalno pretjerane cijene u određenim područjima.

No, nije samo hrana pod lupom. Cijene drugih proizvoda također pokazuje brzi rast. Primjera radi, čaša Cedevite na Bjelašnici košta 4 KM, dok pomfrit doseže cijenu od čak 8 KM. Isto tako, Sprite se prodaje po cijeni od 5 maraka.

Postavlja se pitanje je li sve ovo pretjerano.

Dok neki tvrde da su takve cijene neprihvatljive, drugi argumentiraju da su turističke destinacije skuplje i da se cijene moraju prilagoditi. Ipak, za prosječnog potrošača, ovo može biti opterećujuće.

U svakom slučaju, rastući troškovi života potiču na razmišljanje o nužnosti racionalnog trošenja i promjeni potrošačkih navika. Za građane, koji su česti posjetioci ključno je osigurati da cijene ipak ostanu razumne i pristupačne svima.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.