23.2.2024. 18:33
0
Dodik o prodaji državne imovine na Jahorini: Ne postoji OHR, mogu da rade šta hoće
Predsjednik RS Milorad Dodik poručio je danas da "OHR nema ništa sa prodajom imovine na Jahorini", koja je, kako je rekao, drugo najveće investiciono gradilište na Balkanu.

Ova izjava je uslijedila nakon informacija Vlada RS prodaje imovinu države Bosne i Hercegovine na Jahorini, iako je to zemljište pod privremenom zabranom raspolaganja.

Dodik je rekao da pravobranilaštvo BiH ne postoji po Ustavu BiH i da nije nadležno za to.

- Ne postoji OHR, ne postoji njihova nadležnost. Sve je to pokušaj da se da do značaja samome sebi. Oni nemaju nikakvih obaveza niti ćemo mi to poštovati. Mogu da rade šta hoće, neće se poštovati - rekao je Dodik komentarišući prodaju imovine na Jahorini i protivljenja OHR-a.

Dodik je naglasio da su uloženi veliki napori da se Jahorina izgradi.

- Jahorina je danas mjesto velikih investicija. Poslije "Beograda na vodi", Jahorina je najveće investiciono gradilište na Balkanu, nema većeg. I to naravno treba da se zaustavi. Neće se zaustaviti - poručio je Dodik.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.