29.2.2024. 11:28
0
BHRT i FTV potpisali ugovor sa Elektoprivredom BiH, nastavlja se naplata RTV takse
FOTO: BHRT
Predstavnici menadžmenta Radiotelevizije Bosne i Hercegovine i Radiotelevizije Federacije BiH potpisali su sa predstavnicima Elektroprivrede BiH ugovor o nastavku naplate RTV takse.

Ugovorom je definisano da se do uspostave novog načina finansiranja Javnog RTV sistema, a najkasnije do 31.12. 2024. godine naplata RTV takse vrši putem računa za električnu energiju koji izdaje JP Elektroprivreda BiH, prenosi BHRT.

Ugovor o poslovnoj saradnji na naplati RTV takse potpisali su vršioci dužnosti generalnog i izvršnog direktora Elektroprivrede BiH, Sanel Buljubašić i Nevad Ikanović, te generalni direktori BHRT-a i FTV-a, Belmin Karamehmedović i Džemal Šabić. Ugovor stupa na snagu sutra, 1.  marta.

Mjesečni iznos RTV takse je 7,50 KM i ne predstavlja prihod JP EPBiH.

Potpisivanje ugovora je uslijedilo nakon jučerašnjeg sastanka direktora BHRT-a i FTV-a, na kojem su dogovorili da se EP BiH uputi prijedlog ugovora o nastavku naplate RTV takse, dok će se o raspodjeli prikupljenih sredstava intenzivno pregovarati kako bi se pronašlo zajedničko rješenje.

Prethodno su predstavnici uprave oba javna servisa održali sastanak u zgradi Elektroprivrede BiH, na prijedlog tog preduzeća, na kojem nisu uspjeli pronaći rješenje.

Podsjetimo, ugovor o naplati RTV takse na području Federacije BiH istekao je 31. decembra prošle godine. BHRT i FTV do danas nisu uspjeli da dogovore način naplate za naredni period. Dok RTV FBiH traži da se RTV taksa naplaćuje kao i ranije, na način da taj javni emiter prikuplja sredstva, BHRT ostaje pri stavu da se sredstva uplaćuju na račun Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

(Erna H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.