17.3.2024. 22:27
0
Čampara o sigurnosti u Sarajevu: Mora se istini pogledati u oči, ovo je zabrinjavajuće. Skupština treba otvoriti ovo pitanje
Večeras je u glavnom gradu Sarajevu, na jednoj od najprometnijih ulica, pet nepoznatih osoba napalo ženu, naveo je Aljoša Čampara, zastupnik u Skupštini KS te istakao da je skoro pa istovremeno u samom centru istog ovog grada ranjen je maloljetnik, tinejdžer.

"U danima iza nas desile su se pucnjava na Baščaršiji u kojoj je ranjena žena, pucnjava na Kovačima, sukobi navijača, te niz saobraćajnih nesreća u kojoj su stradali pješaci, zatim teška saobraćajna nesreća na Skenderiji u kojoj je vozilom upravljalo maloljetno lice itd. Ne možemo zaboraviti nesreću u kojoj su stradale mlade doktorice, te brutalno ubistvo nedužnog momka na Otoci", upozorio je Čampara.

Dodao je da se mora pogledati istini u oči i mora se konstatovati da je zabrinjavajuća sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo.

"Pitanje sigurnosti je pitanje koje prevazilazi politiku i koje se mora otvoriti na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo. Nema mjesta populizmu na ovakvim pitanjima.

I opozicija i pozicija moraju imati isti interes, a to je Kanton Sarajevo kao sigurno mjesto života naših građana.

Policijski službenici rade težak posao i pokušavaju se izboriti sa svim izazovima, ali MUP KS, Vlada KS i mi, skupštinski zastupnici, moramo povesti diskusiju o odgovornosti za narušenu sigurnosnu situaciju te načinu na koji se ona može prevenirati i stabilizirati", zaključio je Čampara.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.