21.3.2024. 12:33
3
Milanović: BiH će sa Evropskom unijom pregovarati duže nego što su bili pod Turcima
FOTO: n1
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u svojoj izjavi medijima komentarisao je Milorada Dodika i HDZ BiH.

- Pregovori o ulasku BiH u EU će trajati duže nego je BiH bila pod Turcima, kaže Milanović.

Smatra i kako SAD treba maknuti sankcije protiv hrvatskih političara iz BiH. Vlada, kako kaže, nije dovoljno napravila da se ukinu te sankcije, trebalo je uzvratiti SAD-u.

- Premijer je kukavica koja se boji takmičiti sa mnom u prvoj jedinici, rekao je Milanović te nastavio:

"Ukrajinci se herojski bore i herojski umiru. Ovo je rat Amerike i Rusije, ovo samo čeka da se pretvori u globalni požar.", piše Index.hr.

- Makni Hrvatsku od Ukrajine. On je htio da Hrvati učestvuju u obuci Ukrjinaca. Zašto? Imamo na čelu ljude koji su nesposobni, rekao je Milanović.

Deficit je u njegovom mandatu bio 8% BDP-a, a kamate 7%, kaže.

- Je li bilo protesta? Nije. Uveli smo fiskalizaciju, obračunali smo se s bankama. Uspješno, totalitarno smo ih potaracali, rekao je.

 

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.