26.4.2024. 9:05
0
Duraković poslao poruku: "90-tih niko nije pobijedio, svi smo izgubili..."
FOTO: n1
Potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković na svom Facebook profilu objavio je video poruku i njegov komentar na aktualnu politički situaciju u Bosni i Hercegovini piše Crna-Hronika.

“Ja ću preuzeti veliku odgovornost. Smatram i duboko osjetim da neko mora. Usijane glave su nešto sto svjedočimo najmanje 15-tak godina unazad. Trpimo, šutimo, uvrede su poniženja, negiranja. Trpili smo, trpio je i cijeli svijet zajedno sa nama. I onda su te usijane  glave dovele u poziciju da ih cijeli svijet sankcionisao. A evo donošenje ove rezolucije 2. maja, cijeli svijet želi stati na jednu stranu civilizacije i izolovati takve političare ali zapite sad. Ne narode!

90-tih godina nisu narodi krenuli jedni na druge. Krenule su politike. Ti kvazi lideri koji su bili pohlepni, ambiciozni i željni krvi.

A onda su jadni narod, kontrolišući kroz medije, napravili taj bum koji je nažalost ekskalirao i donio nažalost svima loše. Nikome nije donio dobro, niko nije pobijedio. Svi smo izgubili. Svaki život koji je pao kao posljedica takvih politika je ogromna šteta. Ljudi su platili najviše cijene.

Da to toga ne bi opet došlo. Čovjek osjeća potrebu i pozivam svoj narod i pozivam sve narodnjake, sugrađane na mir i dostojanstvo. Kao Srebrenčanin koji je sa 16 godina preživio Srebrenicu, koji je izgubio svoje članove porodica, koji je sam pretrpio posljedica genocida i kao neko ko je dobio povjerenje Bošnjaka da opnaša ovu najvišu poziciju u vlasti ovog entiteta, to je potpredsjednik Republike Srpske.

Cijelo izlaganje pogledajte ovdje.



Podsjećamo Generalna skupština UN-a trebala se 2. maja izjašnjavati o rezoluciji o Srebrenici, ali je glasanje odgođeno. Ovu informaciju na platformi X (bivši Twitter) objavio je poznati bh. novinar Ivica Puljić koji komentariše dešavanja iz sjedišta Ujedinjenih Nacija (UN) u New Yorku.

“Sada je i potvrđeno da se 2.5. neće glasati za rezoluciju o genocidu, da je sve pomaknto, ali bez fiksnog datuma. Ovo javljam i Vučiću, Dodiku i Dačiću koji ne znaju ovu informaciju.”

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.