29.4.2024. 19:53
0
Preminuo istaknuti član SDP-a Krsto Stjepanović
Prvi generalni sekretar Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, odnosno sekretar Predsjedništva Republičkog odbora Socijalističke demokratske partije Bosne i Hercegovine Krsto Stjepanović preminuo je jučer u 78. godini života.

"Jučer nas je napustio naš veliki drug Krsto Stjepanović. U svom dugom političkom stažu obavljao je mnogobrojne funkcije, a 1989. godine izabran je i za člana Predsjedništva Centralnog komiteta Saveza komunista BiH. Bio je i član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH", naveli su iz SDP-a BiH.

Jedan je od dobitnika najvećeg priznanja SDP BiH, za svoj istaknuti rad u okviru Partije, ali i za svoju nesebičnu pomoć u radu Opštinske organizacije SDP BiH Srebrenica, iako je godinama bio narušenog zdravlja.

"Volio je svoju Srebrenicu, te se do posljednjeg dana svog života borio za nju, baš onakvu, kakvu je znao opisivati mlađim generacijama, koje su od njega mnogo naučile. Laka mu zemlja bosanska!", poručili su iz SDP-a.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.