1.5.2024. 12:53
0
Održan sastanak direktora SIPA-e i ministra unutrašnjih poslova Srbije o borbi protiv ilegalnih migracija
FOTO: mup srbije
Direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine Darko Ćulum sastao se s ministrom unutrašnjih poslova Srbije Bratislavom Gašićem u Beogradu.

Tom prilikom, oni su se saglasili da je borba protiv ilegalnih migracija zajedničko pitanje svih zemalja koje su na tranzicionoj ruti.

Ćulum je izrazio uvjerenje da će dosadašnja uspješna saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) Srbije dodatno unapređivati, saopćeno je iz SIPA-e.

Razgovarano je i o nastavku saradnje u oblasti borbe protiv sprečavanja ilegalnih migracija, trgovine ljudima i organizovanog kriminala. 

Gašić je istakao značaj zajedničke bore protiv ilegalnih migracija, posebno imajući u vidu da Srbija i Bosna i Hercegovina, kao tranzitne zemlje, trpe pritisak masovnih migracija, te dodao da je saradnja nadležnih službi ključna za očuvanje bezbjednosti građana obje države. 

SIPA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.