7.6.2024. 22:09
2
Elvir Švrakić, direktor TV Hayat, saslušan u SIPA-i
Generalni direktor Hayat televizije Elvir Švrakić saslušan je danas u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine zbog objavljivanja razgovora u emisiji "Istraga sedmice" između Dragana Čovića i Petera Szijjarta.

Švrakić je nakon saslušanja rekao kako mogu biti dvije stvari u pitanju u Tužilaštvu.

- Jedna stvar je da neko zaista ne zna Zakon o krivičnom postupku član 82, nije pročitao, samo ne znam ko ga je onda zaposlio u Tužilaštvo. Novinari nisu dužni da daju informacije odakle su dobili određene podatke i saznanja. Ili druga stvar, da žele da zastraše medije na način da pozivaju, razgovaraju, pitaju... Odgovor na ovo pitanje može dati tužilac koji je na ovom predmetu - rekao je on.

Kazao je da je pozvan imenom i prezimenom, sa funkcije koju obnaša, te da ovo nije istraga protiv Hayata. Pozvan je, kaže, vodi protiv njega i toga odakle mu informacija.

- Moram istaći da su inspektori SIPA-e izuzetno korektni i ljubazni. Ja ne mogu uopšte govoriti o njima u bilo kojem kontekstu. Oni rade svoj posao i zadatak koji su dobili od tužioca i moraju provesti istragu. 

Da li će je provesti do kraja zavisi od ljudi sa kojima komuniciraju i od dokaza koji se pojave. Iskreno da Vam kažem, najveći interes da se objavi ovaj snimak ima Dragan Čović - rekao je Švrakić za Hayat.

(Sead M.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.