26.9.2024. 10:58
2
Dodik oduševljen Vučićevim obraćanjem u New Yorku: Srbi mogu biti ponosni na takvog državnika
Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, oglasio se na društvenoj mreži X povodom obraćanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića pred Generalnom skupštinom UN-a.

Lider SNSD-a je maksimalno pohvalio Vučićevo braćanje te ga je nazvao "državnikom koji je uvažavan zbog svog stava".

Naglasio je da su Vučićevi stavovi identični stavovima koje ima bh. entitet Republika Srpska.

- Obraćanje Aleksandra Vučića učesnicima 79. zasjedanja Generalne skupštine UN pokazalo je da je državnik mira, principijelan u odbrani interesa Srbije i srpskog naroda.

U današnjem nestabilnom svijetu, u kojem veliki i moćni pokazuju svu svoju snagu kako bi ostvarili samo svoj interes, treba imati državničke mudrosti i to nazvati pravim imenom, baš kao što je to uradio predsjednik Vučić.

Srbija i srpski narod mogu biti ponosni na državnika koji je uvažavan upravo zbog svog jasnog stava koji ima i koji iznosi, a to su principijelno pozivanje na poštovanje međunarodnog prava i pozivanje UN da poštuje vlastite rezolucije.

Svi izneseni stavovi predsjednika Vučića su i stavovi Republike Srpske i srpskog naroda u cjelini i to je jasno svima, napisao je Dodik.


(Ajdin B.)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.