27.9.2024. 13:12
0
Solidarnost u oktobru: FK Sarajevo nosi poruku podrške borcima protiv raka
Fudbalski klub Sarajevo u mjesecu oktobru s ponosom nastavlja kampanju “FK Sarajevo For the Cure”, koju će realizirati u saradnji sa Udruženjem „Think pink“.

Kampanja, prije svega, ima za cilj podizanje svijesti o borbi protiv raka, prevenciji i ranom otkrivanju ove bolesti, ali je i humanitarnog karaktera. Naime, FK Sarajevo će dio prihoda od prodaje majica i dresova uplatiti udruženju “Think Pink”, a mogućnost direktne donacije bit će omogućena na službenom web shopu našeg kluba.

Svi koji to budu željeli moći će birati između nekoliko opcija izrade limitiranih serija dresova i majica “FK Sarajevo For the Cure”, koje će biti u bojama i sa porukama kampanje.

Također je važno napomenuti da će igrači FK Sarajevo nositi posebno dizajnirane dresove sa natpisom; “Fighter, Survivor, & Honor” u koordinaciji s bojama i simbolima službene kampanje, na svim utakmicama tokom mjeseca oktobra. Ova će imena s ponosom nositi naš tim kako bi predstavljali sve one koji se još uvijek bore s rakom, one koji su preživjeli bitku i odali počast onima koje smo izgubili zbog ove bolesti.

“Nakon što je naša akcija koju smo proveli s Udruženjem “Srce za djecu“ naišla na veliki odaziv naših navijača, ali i šire javnosti, nastavljamo sa sličnim aktivnostima kao što smo i ranije najavili.”

“Vjerujemo da na ovaj način ne samo da iskazujemo solidarnost i pružamo izravnu podršku, već značajno utičemo na podizanje svijesti kod drugih pojedinaca i organizacija, ali i prevenciji i ranom otkrivanju ove bolesti”, rekao je Tarik Trbić, v.d. direktor FK Sarajevo.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.