27.9.2024. 14:15
0
SDP BiH kažnjen sa 10.000 KM zbog Nikšića: Zloupotrijebio javna sredstva i funkciju premijera za promociju stranke
Centralna izborna komisija BiH kaznila je sa 10.000 KM Socijaldemokratsku partiju BiH zbog objave predsjednika i federalnog premijera Nermina Nikšića.

Koalicija Pod lupom prijavila je Nikšića CIK-u zbog kršenja člana 7.2a stav (2) tačka a) i člana 7.1 Izbornog zakona BiH da je na zvaničnoj Facebook stranici objavio da je Vlada donijela Uredbu o isplati pomoći radnicima, i na fotografije stavio logo SDP-a.

"Na taj način je uspjeh Vlade prikazivao kao uspjeh SDP-a i time je zloupotrijebio resurse, a istovremeno je zloupotrijebio funkciju premijera za promociju političkog subjekta kojem pripada", rečeno je na sjednici CIK-a.

S obzirom na datum objave fotografije riječ je o preuranjenoj izbornoj kampanji.

Ova odluka je jednoglasno usvojena.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.