27.9.2024. 15:10
0
Ambasada SAD: "Podržavamo ponavljanje konkursa za Federalni USKOK"
Odluka VSTV da ponovi konkursnu proceduru, umjesto da imenuje kandidate sa postojeće liste, ispravna je i ima našu podršku, rekli su iz Ambasade SAD za "Avaza" komentirajući odluku VSTV-a o ponavljanju konkursa za zamjenika glavnog tužioca FBiH koji bi vodio poseban odjel za suzbijanje korupcije, odnosno tzv. Federalni USKOK.

- Nastavljamo pružati podršku VSTV za brzo uspostavljanje novog odjela suda i tužilaštva, međutim to ne smije biti na uštrb zapošljavanja najkompetentnijeg mogućeg osoblja u novim institucijama. Proširivanje baze kandidata omogućiće da najkvalificiraniji suci i tužitelji budu razmotreni za ove ključne pozicije čime će se potaknuti pozitivni, dugoročni rezultati posebnih odjela - kazali su iz Ambasade SAD za "Avaz".

Dodali su da pozivaju VSTV da se konkursni proces postavi kao prioritet i minimizira kašnjenja.

- Ostajemo posvećeni pružanju dugoročne podrške ovoj inicijativi s ciljem da se posebni odjeli uspostave i popune do kraja godine - zaključili su.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.