6.11.2015. 13:17
0
Angelina Jolie i Brad Pitt kupili vilu u turskoj Urli
Vijest da je glumački par Brad Pitt i Angelina Jolie Pitt za 2,6 miliona dolara kupio vilu u turskom gradu Urli, na obali Egejskog mora, obradovala je mještane ovog grada, piše Anadolu Agency (AA).

Biznismen Mehmet Unal je istakao kako je prošle godine organizirao izlet brodom za holivudski par, a da su ove godine kupili vilu površine 2.500 metara kvadratnih. Vila sa sedam spavaćih soba, dva dnevna boravka, privatnim bazenom i teretanom nalazi se na parceli veličine 10.000 metara kvadratnih na području Saklikoy.

"Prošle godine sam se upoznao s njima. Organizirao sam izlet brodom i obilazak Urle. S njima su došla i djeca kao i osoblje. Bili smo na otocima Pinarli, Yassi, Cicek i Kasik. Ujutru smo krenuli, vratili se popodne, nakon toga su jahtom došli u restoran. Nismo imali prilike mnogo razgovarati, ali čine se kao prijatni ljudi", kazao je Unal i dodao kako je bivši vlasnik njegov prijatelj. 

Unal smatra da će par često dolaziti jer je Urla vrlo lijepa, okružena čistim morem, a nalazi se 20 minuta od aerodroma.

Predsjednik Udruženja trgovaca nekretninama Izmira Mesut Guleroglu istakao je kako je regija u kojoj je par kupio vilu česta destinacija bogatih klijenata. Razlog tome je što to područje omogućava mnogo privatnosti, ali je i vrlo skupo.

"Nekada ste kuću srednje veličine na moru mogli kupiti za 65.000 eura, sada  najjeftinije kuće na tom području koštaju 80.000 eura, a ima i kuća koje se prodaju za 65 miliona dolara", kazao je Guleroglu.

Lokalni stanovnici smatraju kako će dolaskom poznatih imena u Urlu drastično porasti cijene zemljišta i nekretnina. 

Za uređenje vile bit će zadužena jedna talijanska kompanija.

Poznati holivudski par Brad Pitt i Angelina Jolie Pitt vilu su kupili 31.oktobra.

(Anadolija)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.