19.12.2015. 21:18
0
Balaševićeva kćer: Bila sam zlostavljana, sramila sam se pričati o tome
Kćerka slavnog kantautora Đorđa Balaševića, Jelena, odlučila je da otvoreno progovori o strašnom periodu života u kojem je bila zlostavljana, kako psihički, tako i fizički.
Godinama je o tome šutila jer je osjećala sram, ali shvatila je da se o tome mora jasno i glasno govoriti.
Jelena Balašević godinama je bila u lošoj vezi. Kako kaže za Blic sve je počelo psihičkim zlostavljanjem, vikom, prijetnjama i uvredama, ali je situacija vremenom postajala sve gora i eskalirala i u fizičko nasilje.

"Dugo sam se sramila da pričamo tome da sam doživjela psihičko i fizičko zlostavljanje od partnera. Više nije tako. O tome se moralo govoriti. Prvo je počelo sa psihičkom torturom. Uvredama. Što sam duže bila s njim svađe su prerasle u gurkanja i odguravanja sve dok nije "pao" prvi šamar", rekla je Jelena.

Prisjeća se kako je njen tadašnji momak nakon tog udarca plakao, izvinjavao se i kleo kako se to više nikada neće ponoviti.

"Baš u tome je fora, žene na tu rečenicu uvijek popuste i oproste, ali nasilje se ponovo dogodi. Ako se dogodi jednom, dogodiće se opet, posebno ako šutite. Imala sam sreću što sve to nije trajalo dugo. Nakon još dva šamara pokupila sam svoje stvari i napustila ga", rekla je Jelena.

Kaže da je dugo vremena osjećala samo sram, ali je shvatila da o tome mora da govori. Sjeća se i koliko su njeni roditelji bili ljuti na nju što je takvu strašnu tajnu čuvala za sebe.

(CDM/Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.