30.1.2016. 12:51
0
David Bowie imanje vrijedno oko 100 miliona dolara ostavio supruzi i djeci
Nedavno preminuli David Bowie svoje imanje vrijedno oko 100 miliona dolara ostavio je u naslijeđe supruzi Iman i svojoj djeci. Također, po njegovoj volji, njegovo tijelo trebalo bi biti kremirano i pepeo prosut na Baliju.
U testamentu, koji je otvoren u petak u zgradi suda u New Yorku, prema pisanju američkih medija, Bowie je dva miliona dolara ostavio svojoj dugogodišnjoj saradnici Corinne Schwab i jedan milion Marion Skene, prijateljici i dadilji njegovog prvog djeteta.

Udio u imanju na planini Little Tonshi u blizini Woodstocka podijelio je na tri dijela. Po 25 posto dobiće njegova 15-godišnja kćerka Alexandria iz braka sa Iman i i Duncan Jones (44), sin iz prvog braka sa Angelaom Barnett. Polovina njegove cjelokupne imovine ide u ruke supruge Iman, kao i sva njegova preostala imovina, uključujući i stan na Manhattanu.

Bowie je tokom karijere muzičara, koja je trajala duže od pola vijeka, prodao oko 140 miliona nosača zvuka. Zaradio je i 55 miliona dolara prodajući takozvane „Bowe obveznice“, koje su kupcima donosile udio u njegovim autorskim pravima za narednih deset godina.

Bowie je umro u 69. godini, 10. januara ove godine od karcinoma jetre. Preminuo je dva dana nakon svog 69. rođendana. 
(Anadolu Agency)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.