11.3.2016. 14:46
0
Glumac Emir Hadžihafizbegović nakon presude: Zahvaljujem se Lani Kuduz, koja je pokazala senzibiliziranost i razumijevanje
Nakon što je u petak je na sisačkom sudu pravomoćno osuđen na kaznu zatvora od jedne godine, s uvjetnim rokom od četiri godine ne ponovi li kazneno djelo, te je proglašen krivim za izazivanje prometne nesreće iz nehaja, popularni glumac Emir Hadžihafizbegović i njegova odvjetnica Jasna Špiranović izrazili su zadovoljstvo korektnim i brzim sudskim postupkom, a iskoristili su još jednu prigodu da obitelji poginule izraze svoju sućut.

"Ponovo se zahvaljujem kćeri poginule, Lani Kuduz, koja je pokazala senzibiliziranost i razumijevanje za sve što se dogodilo. Dugo sam na neki način bio stigmatiziran, sve dok tu stigmu nisam u korektnom odnosu s Lanom skinuo. I ona je zaslužna za ovakav ishod postupka. Ja sam legalist i čekao sam da se stvari odvijaju pravnim putem", rekao je Hadžihafizbegović nakon presude, prenosi Hina.   

Popularni glumac Emir Hadžihafizbegović na sisačkom je sudu pravomoćno osuđen na kaznu zatvora od jedne godine, s uvjetnim rokom od četiri godine ne ponovi li kazneno djelo, te je proglašen krivim za izazivanje prometne nesreće iz nehaja u kojoj je u listopadu 2014. na autocesti kod Novske poginula 63-godišnja Ankica Kuduz.

Osuđeni Hadžihafizbegović dužan je i platiti troškove sudskog postupka u ukupnom iznosu 8.247 kuna. Zbog sporazuma, koji se temelji na cjelovitom Hadžihafizbegovićevom priznanju krivnje, stranke u postupku odrekle su se prava na žalbu.

Pravomoćna presuda, kako je obrazložila predsjednica Optužnog vijeća Vera Bubaš, u cijelosti se temelji na sporazumu stranaka i izjavi optuženog od 8. lipnja prošle godine kada je priznao svoju krivnju za prometnu nesreću. 

 Napomenula je kako je za takvo kazneno djelo previđena kazna od jedne do osam godina zatvora, ali je sudsko vijeće priznalo Hadžihafizbegoviću sve olakotne okolnosti, kao što je prijateljski odnos s obitelji Kuduz, činjenicu da je na mjestu nesreće bila porušena prometna signalizacija te da poginula Anica Kuduz, koja je na mjestu nesreće koja je prethodila ovoj izašla iz svog automobila, nije imala reflektirajući prsluk.

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.