17.3.2016. 16:01
0
Selma o vjenčanju sa Harisom Silajdžićem: Ispunio mi je želju da se vjenčamo na Dan žena
Selma Muhedinović (44) i Haris Silajdžić (70) su se vjenčali! Ova vijest je prošle sedmice bacila u sjenu sve druge vijesti u domaćem medijskom prostoru. Nekadašnji predsjednik Stranke za BiH, koji je u ratnim i postratnim bh. godinama obnašao funkcije premijera, ministra vanjskih poslova, člana Predsjedništva, i profesorica violine i nekadašnja pjevačica sudbonosno „DA” su izgovorili 8. marta na intimnoj ceremoniji u sarajevskom Golf klubu.
– Nismo pravili veliko ni pompezno slavlje. Vjenčali smo se u najužem krugu članova porodice i prijatelja. Osmi mart smo slučajno izabrali, kada smo razgovarali o vjenčanju, bližio se ovaj datum, pa sam rekla Harisu zašto onda to ne bi bio Dan žena. Drago mi je da mi je ispunio tu želju. Kuma na vjenčanju je bila Elma Kovačević-Bajtal, supruga filozofa, Harisovog prijatelja i rođaka Esada Bajtala. Kum je bio advokat Džemil Sabrihafizović – kaže Selma na početku razgovora za Azru.

Uskoro bi trebali odlučiti kamo će otputovati na bračno putovanje, do tada, okrenuti su svakodnevnim preokupacijama, prenosi Hayat.

– Ljudi se mogu pronaći u mnogim životnim odrednicama i pogledima na svijet, u kojima smo se, naprimjer, nas dvoje našli. Povezala nas je sklonost ka umjetnosti, koju sam uvijek volio, sklonost ka muzici, s druge strane, kao i neki drugi zajednički interesi. Naravno, u različitim vremenima rasli smo u Sarajevu: Selma je rođena ovdje na ćošku, ja na Bistriku. Ostalo je sudbina – govori Silajdžić.
Cijeli razgovor u novom izdanju magazina AZRA.

(Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.