10.4.2016. 16:20
0
Pjevačica "Granda" u paklu zbog komšije: Slupao mi je kamp kućicu, auto, šalje prijeteće poruke
Pjevačica Vanesa Šokčić već pet godina prolazi kroz pravi pakao zbog komšije koji joj prijeti, a koji je i fizički nasrnuo na nju.
Naime, pjevačicu je prvi komšija ujeo za prst, a zatim ga i slomio, te potrčao u kuću po nož i prijetio da će ubiti nju i njenog oca.

Filmske scene koje, kako kaže, ne bi poželjela ni najgorem neprijatelju dugo će joj ostati urezane u sjećanju.

- Događaj je prijavljen policiji, potom je on procesuiran do sudstva, ali godine pakla još traju. Prije pet godina, kada je počelo maltretiranje, mislila sam da će mojim mukama kroz koje prolazim zbog manijaka prestati. Dok sam živjela na Zvezdari sa ocem, komšija je počeo da nas uznemirava, prijeti. Jednog dana je nasrnuo na mog oca, oborio ga je na zemlju i počeo da ga šutira. Dok sam bila na vezi sa policijom i pokušavala da odbranim tatu, on me je ujeo za prst i od tog mi je naprsla kost - priča pjevačica.

Venesa dodaje da je bila šokirana saznanjem da manijak nije završio iza rešetaka, već da joj i dalje prijeti.

- Policija ga je posle tog incidenta privela na saslušanje, međutim, nije mu određen pritvor. Slučaj je proslijeđen javnom tužiocu i podnijeta je krivična prijava. Svih ovih pet godina smo na sudu sa njim, ali ništa nije pomjereno sa mrtve tačke. Sudije su se mijenjale, sve je zatajilo - kaže Venesa.
Pjevačicu najviše pogađa to što ne može mirno da spava zbog manijaka, od kojeg svakog trenutka može da očekuje novi napad.

- Slupao mi je kamp kućicu, auto, šalje prijeteće poruke, a policija šuti i ništa ne preduzima. Nemam nikakvu zaštitu. Strahujem šta može sljedeće da mu padne na pamet. Kada se sjetim njegovih riječi da će nas zaklati, jeza me prođe - priča ona i pita se šta mora da se desi da bi pravosuđe razrješilo ovaj slučaj.

- Moji bliski prijatelji su htjeli da pišu i pričaju o tome, ali ja nisam željela medijsku pažnju zbog toga. Nisam htjela da ljudi pogrešno protumače moje javno izlaganje. Vjerovala sam u sudstvo jer njega država krivično goni. Nadam se da će se to konačno završiti - završava Venesa.
(Alo/Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.