9.7.2016. 9:58
0
Poznati koji ne jedu šećer - i izgledaju savršeno!
Dok je Gwyneth kreirala vlastitu dijetu kako bi se držala podalje od prerađenih žitarica i šećera, Matthew se prilagodio pravilima Paleo dijete.

Iako se u potpuno izbacivanje prerađenih šećera iz prehrane još uvijek sumnja, velik broj slavnih osoba odlučio se na život bez njih.
 
Pogledaj koje poznate face ne jedu uobičajene slatkiše, te zašto su se odlučili na takav način života.
 
Gwyneth Paltrow
Lijepa glumica kaže da više od trećine kalorija koje konzumiramo dolaze iz šećera i bijelog brašna, koje je poprilično prerađeno te se u našem tijelu ponaša baš poput šećera. Naš organizam ne može se nositi s tolikim teretom, pa postajemo anksiozni, razdražljivi i umorni. Gwyneth je trebalo punih mjesec dana da se nauči živjeti bez šećera.
 
Matthew McCounaghey
Dok je Gwyneth kreirala vlastitu dijetu kako bi se držala podalje od prerađenih žitarica i šećera, Matthew se prilagodio pravilima Paleo dijete. Ova dijeta sadrži hranu koja se jela prije nekoliko hiljada godina, što znači da namirnice nisu ili su minimalno prerađene.
 
Jessica Biel
Nije lako imati jedno od najpoželjnijih tijela u Hollywoodu, pa se Jessica silno trudi uvijek biti u formi. Osim što vježba svaki dan, zgodna glumica jedna je od slavnih cura koje ne jedu šećer. Kad se priprema za ulogu, Jessica uz šećer ne jede ni hljeb, mliječne proizvode, sol i većinu mesa.
 
Miley Cyrus
Miley je smršavila i poboljšala zdravlje pomoću Paleo dijete. Nedavno je napisala Tweet koji glasi: "Svi bi trebali izbjegavati gluten barem sedmicu dana! Promjena na koži, te psihička i fizička promjena su nevjerojatne! Nećeš se htjeti vratiti starim navikama!".

Jessica Alba
Nakon duge borbe s kilogramima za vrijeme djetinjstva, Jessica je odlučila izbjegavati svu "bijelu" hranu, uključujući prerađene žitarice i šećere. "Kad poželim nešto slatko, pojedem svježe višnje ili jagode!", objasnila je.


(Anesa Agović / Index.hr)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.