15.9.2016. 9:34
0
Paolo Di Canio izgubio posao na Sky Italia zbog tetovaže posvećene Mussoliniju
Televizijska kuća Sky Italia suspendovala je Paola Di Canija koji je obavljao posao stručnog konsultanta, jer je tokom programa koji je išao uživo pokazao tetovažu koja se odnosi na italijanskog fašističkog diktatora Benita Mussolinija, javlja Anadolu Agency (AA).

Nekadašnji fudbaler mnogih italijanskih i engleskih klubova tokom programa praćenja engleske Premier lige u nedjelju otkrio je tetovažu na kojoj piše "Dux", što je izazvalo "erupciju" reakcija na društvenim mrežama.

Riječ "dux" je u originalu latinskog porijekla što znači vođa, a na italijanskom se kaže Duce, što je Mussolini koristio kao svoju titulu.

“Napravili smo veliku grešku. Žao nam je zbog svih ljudi kod kojih smo izazvali bol. Nakon razgovora koji smo obavili sa Di Canijom, bez obzira na njegov profesionalizam i stručnost u vezi fudbala, odlučili smo da suspendujemo naše partnerstvo“, kazao je Jacques Raynaud, izvršni potpredsjednik Sky Sportsa, prenose britanski mediji.

Di Canio je i ranije kritikovan zbog svojih političkih stavova, ali je odbijao da se odrekne svojih uvjerenja. Između ostalog, Lazio ga je kaznio zbog fašističkog pozdrava tokom gradskog derbija sa Romom 2005. godine.

Mussolini je bio fašistički diktator Italije 20 godina, sve do 1943. godine, a dvije godine kasnije je pogubljen po kratkom postupku, kada su ga uhapsili italijanski komunisti dok je pokušavao pobjeći iz zemlje.

(Anadolu Agency)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.