9.11.2016. 16:10
0
Lična karta prve dame Melanije Trump: Od slovenačke Sevnice do američke Bijele kuće
Supruga 45. američkog predsjednika Donalda Trumpa Melania Trump, slovenskog porijekla zelenu kartu dobila je prije deset godina, javlja Anadolu Agency (AA).

Prva dama SAD-a u zemlju je došla u oktobru 1996. godine sa turističkom vizom.

Rođena je 1970. godine u gradu Sevnica, u Sloveniji. Njen otac Viktor Knavs, vlasnik galerije automobila i motocikala bio je član slovenske Komunističke partije. Majka Amalija Knavs bavila se dizajnom dječije odjeće. Ima sestru Ines i polubrata.

Melania je manekensku karijeru počela sa 16 godina, a već sa 18 godina u Milanu je potpisala prvi ugovor sa agencijom za modele.

Na univerzitetu u Ljubljani završila je studij za dizajn i arhitekturu, a kasnije se počela intenzivnije zanimati za modni sektor.

Trump je pored karijere modela i sama dizajnirala nekoliko kreacija, ali i formirala kolekciju nakita i proizvoda za njegu kože koja nosi njeno ime.

Bila je na naslovnicama mnogih modnih časopisa. Govori slovenski, srpski, francuski, njemački i engleski jezik.

Ona je druga prva dama rođena van zemlje koja će ući u Bijelu kuću. Čast da bude prva imala je Louisa Adams, supruga 6. predsjednika SAD-a Johna Quincyja Adamsa, rođena u Velikoj Britaniji.

Trumpovi su se vjenčali 2005. godine, a svadbi je prisustvovala glavna Trumpova protivnica na proteklim izborima Hillary Clinton i njen suprug Bill.

Nakon godinu dana braka, tačnije 2006. godine Melania je dobila američko državljanstvo. U martu iste godine, rođen je njihov sin Barron.

Suprugu je tokom njegove izborne kampanje pružala veliku podršku.

“Donald veoma cijeni ovu zemlju. Ukoliko mu bude pružena prilika, on će Ameriku opet učiniti sjajnom”, izjavila je ranije Melania.

(Anadolu Agency)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.