27.2.2017. 19:45
3
"Moju kćerku su nazivali pogrdnim imenima, unosili joj se u lice, govorili joj 'Majka ti je ovo, otac ti je ono'"
Pevačica Anabela Atijas progovorila je na temu vršnjačkog nasilja i istakla da je prva u redu za borbu protiv svih oblika nasilja nad djecom, prenosi Kurir.

Piše: Haris Ahbabović

"Ja lično, hvala Bogu, nisam imala iskustva sa nasiljem. Rasla sam u neko zdravije vrijeme. Žao mi je što djeca danas ne mogu da odrastaju bezbrižno, kao što sam ja mogla da se šetam mojim rodnim gradom u bilo koje doba dana i noći, a da ne doživim ništa neprijatno. Čak se ne sjećam ni da smo se tukli, mi vršnjaci, a kamoli nešto više. Moje mišljenje je, i stojim iza toga, da su roditelji krivi za sve. Samo oni mogu da naprave od djeteta tako unakaženu ličnost. Iz nekog razloga to dijete je nesretno i nezadovoljno. Mi smo model našoj djeci, definitivno".

Anabela je iskreno progovorila o nasilju koje je njena kćerka, Nina Đogani, doživjela i dala svoje mišljenje o tome kako stati na put nasilnicima.

"Mnogi roditelji nisu u stanju da prihvate da im djeca prave probleme i da su nasilnici. Išli su za mojom kćerkom i dobacivali joj: 'Majka ti je 'ovo', otac ti je 'ono'...' Gurali su je, unosili su joj se u lice", rekla je Anabela.

3
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.