30.5.2017. 21:00
0
Detalji hapšenja Tigera Woodsa: Jedva je izgovarao riječi, nije mogao da stoji na nogama, ali nije pio alkohol
Nekad najbolji svjetski golfer Tiger Woods nije imao kap alkohola u organizmu kada je pod optužbom da je vozio pijan uhapšen u ponedjeljak rano ujutro.
Testiranja su pokazala da je u krvi imao 0,00 promila alkohola, javljaju američki mediji.

Prema neslužbenim policijskim izvještajima, 41-godišnji golfer je spavao za volanom kada je policija ugledala njegov automobil pokraj ceste te su ga jedva uspjeli probuditi. Na pitanja policije odgovarao je usporeno i jedva razumljivo.

Woods je uhapšen na području Jupitera, otoka u američkoj saveznoj državi Floridi na kojemu Woods živi, prenosi Avaz.

Unatoč prvim izvještajima koja su govorila da se Woods opirao hapšenju, dežurni policajac napisao je kako je golfer surađivao koliko je mogao.

- Bio je jako pospan. Jedva je držao oči otvorenima, a imao je i priličnim problema sa hodanjem.

Neki su mediji izvijestili da je Woods uzeo nekoliko vrsta lijekova za bolove, uključujući vicodin. Jednostavan test trezvenosti nikako nije položio: nije mogao staviti prst na nos, hodati po ravnoj liniji niti stajati na jednoj nozi.

Tiger Woods u ponedjeljak je objavio priopćenje u kojemu pojašnjava okolnosti hapšenja.

- Razumijem ozbiljnost vlastitih postupaka i preuzimam potpunu odgovornost za svoje ponašanje. Želim da javnost zna kako nisam konzumirao alkohol. Ono što se dogodilo je neočekivana reakcija na lijekove koje sam dobio na recept. Nisam uopće shvatao da bi kombinacija tih lijekova mogla tako snažno utjecati na mene, navodi se u priopćenju.

Besprijekoran imidž jednoga od najboljih golfera u povijesti toga sporta, prvi puta je narušen 2009. skandaloznim otkrićem da je Woods imao brojne ljubavnice dok je bio u naizgled idiličnom braku s Elin Nordegren, prenosi Avaz.

(Alen Avdić)
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.