13.6.2017. 23:01
1
Cristiano Ronaldo oglasio se nakon optužbi da je utajio porez
Cristiano Ronaldo smatra da je optužnica koja je protiv njega podignuta zbog utaje poreza "nepravedna i neopravdana", kazao je za portugalske medije jedan od njegovih advokata.
- Cristiano je veoma iznenađen onim što se dogodilo - rekao je advokat Antonio Lobo Xavier.

Ronaldo se tereti da je izbjegao da plati 14,7 miliona eura poreza na prihod ostvaren iz marketinških i ostalih poslovnih aktivnosti u periodu od 2011. do 2014. godine.

- On je španskim vlastima prijavio kolike je prihode ostvario tokom tog perioda i platio određenu sumu na ime poreza. Od tada je prošlo tro godine, a Ronaldo nije dobio nijedan dokument u kojem se poziva da izmiri eventualna dugovanja. Da je znao, on bi to i uradio - kazao je Xavier.

Iz istog razloga, Leo Messi je nedavno osuđen na 21 mjesec zatvora, s tim da će kazna biti pretvorena u uslovnu...

- Ogromna je razlika, jer je Ronaldo prijavio prihode, a Messi nije prijavio ništa - dodao je Xavier, piše Avaz.

(Alen Avdić)
 
1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.