1.8.2017. 16:50
0
George Clooney izdvojio više dva miliona dolara za sirijske izbjeglice
Fondacija američkog glumca Georgea Clooneyja najavila je juče da će, u partnerstvu sa Unicefom i kompanijama “Google” i HP, otvoriti sedam škola za djecu izbjeglice iz Sirije, kako bi omogućili školovanje više od 3.000 djece u Libanu.

George Clooney i Amal  saopštili su da će fondacija izdvojiti više od dva miliona dolara za obrazovanje sirijskih izbjeglica, kako hiljade mladih ne bi postale “izgubljena generacija”, prenosi AP.

Djeca izbjeglice iz Sirije su, naveli su Clooneyjevi, “žrtve geografskog položaja i okolnosti” kojima, kako su istakli, formalno obrazovanje može potpuno promijeniti život.

George Clooney i njegova supruga Amal osnovali su fondaciju za pravdu prošle godine, s ciljem da podrže jednakost u sudovima, školama i zajednicama širom svijeta, napominje američka agencija, piše CDM.

(Alen Avdić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.