11.11.2017. 19:45
0
Snežana Đurišić: Bila sam prva pratilja na izboru za mis
Snežana Đurišić osvojila je titulu prve pratilje na izboru za miss Jugoslavije kada je imala 17 godina, a na takmičenje se prijavila na nagovor roditelja!


Otkad se pojavila na estradnoj sceni, pjevačica važi za jedan od najboljih vokala, za šta je dobijala brojna priznanja, ali to nije jedini poziv u kom je bila uspješna. Malo je onih koji znaju da se Snežana na početku muzičke karijere oprobala u manekenstvu, tačnije na izboru za miss Jugoslavije 1977. godine, gdje je osvojila drugo mjesto.

U to vrijeme, iza sebe je već imala nekoliko ploča, nastupala je širom zemlje i inostranstva, proglašavana za čudo od djeteta, ali status zvijezde u usponu nikako joj nije bio protekcija kada se pojavila na državnom takmičenju za miss, već se isključivo cijenila njena ljepota. Snežana je s nama podijelila svoja iskustva od prije 40 godina, kada joj je za dlaku izmakla titula najljepše.

- S obzirom na to da sam tada imala samo 17 godina i da sam bila član „Beogradske estrade“, dogovor o mom učešću je bio između mojih roditelja i tadašnjeg direktora Radeta Mumina. Izabrana sam da predstavljam Crnu Goru, a sam izbor je održavan u Umagu. Moram da priznam da me tada to uopšte nije zanimalo i nije bila moja sfera interesovanja, jer je moja ljubav bila muzika. Uprkos tome, sve je ispalo izuzetno lijepo i prijatno, zanimljivo iskustvo za koje sam bogatija. Ono što će mi ostati u lijepom sjećanju jeste upoznavanje i druženje s ostalim učesnicama, a posebno laskava titula prve pratilje koju sam tad ponijela - ispričala je pjevačica za srbijanske medije, piše Avaz.

(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.