22.11.2017. 15:13
0
Novak Đoković kroz suze pričao o susretu sa izbjeglicama u Beogradu: Ne znam ni sada gde su otišli. Vidjeti mamu kako vodi nju i dječaka od šest-sedam godina. Idu bez ičega, pješke, negde
Novak Đoković rasplakao se tokom gostovanja kod Lewisa Howesa pričajući o jednoj emotivnoj situaciji koja ga je pogodila kada je sreo izbjeglice koje su bile u Srbiji.

Piše: Haris Ahbabović

Novak je počeo priču o izbjeglicama koje je sreo u Beogradu i nije mogao da suzdrži suze.

- Otišao sam u diop gdje su bila djeca, posmatrao sam ih, jedan od volontera mi je rekao da im se pridružim. Nisam znao kako da reagujem, htio sam da budem sa njima, ali ne da im remetim taj prostor. Počeli smo da se igramo i poslije desetak minuta me je neko iz UNICEF-a potapšao po ramenu. Došla je majka djevojčice sa kojom sam se igrao, imala je oko dvije-dvije i po godine i rekla joj “Vrijeme je da idemo”. Pomislio sam “Gdje, šta će se dogoditi? - pričao je Đoković kada su krenule suze.
 
- Izvinite, čak i danas me to toliko pogađa. Ne znam ni sada gde su otišli. Vidjeti mamu kako vodi nju i dječaka od šest-sedam godina. Idu bez ičega, pješke, negde. To su stvari koje vam slome srce, to je ono što rat radi. Teško mi je bilo, ali sam u isto vrijeme bio zahvalan, jer sam prošao kroz svo to iskustvo, kroz rat iz devedesetih, sve to me učinilo osjećajnijim, više povezanim sa ljudima. Koliko god da me boli, vratim se na ta dešavanja i shvatim da ono što imam u životu brzo mogu da izgubim ako ne uživam u tome. Sve to me ostavlja čvrsto na zemlji - rekao je Novak.
 
Dio kada Novak priča o izbjeglicama pogledajte od 26. minute.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.