4.2.2018. 17:07
0
Rusi "čuvaju" Emira Kusturicu: Kusturica je izuzetno popularan u Rusiji, stari je prijatelj Vadimira Putina
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu, koji se 1. februara sastao sa Emirom Kusturicom u Moskvi, interesovao se i za unapređenje bezbjednosti režisera, objavio je portal "Govori Srbija" pozivajući se na diplomatske izvore.

"Emir Kusturica je izuzetno popularan u Rusiji, stari je prijatelj predsjednika Rusije Vadimira Putina, ali i Šojgua i stoga ne čudi da je ruski ministar odbrane pokazao interesovanje i pažnju za unapređenje bezbjednosti slavnog reditelja ma gde se on nalazio. Takva briga i pažnja poklanja se samo pravim iskrenim prijateljima Rusije, a Kusturica to jeste", navodi isti izvor. 

Kusturica se 1. februara sastao sa Šojguom, koji ga je pozvao da učestvuje u stvaralačkom projektu "Susret s pravim ljudima". 

Ruski ministar odbrane zahvalio je srpskom režiseru za posjetu i istakao da ga za Kusturicu vezuje dugogodišnje prijateljstvo, te da bi želio sa njim da snimi i seriju razgovora. 

"Definitivno bih želeo da se snimi taj serijal, ali ne da on /Kusturica/ bude u ulozi snimatelja ili režisera, nego sagovornika. Da razgovaramo o životu, da pričamo o tome šta je to, ustvari, umjetnost", rekao je Šojgu. 

Govoreći o projektu "Susret sa pravim ljudima", Šojgu je pojasnio ko su obično gosti takvih susreta. 

"Mi ovdje tradicionalno organizujemo susrete sa 'pravim' ljudima - sa onima s kojima želimo da se vidimo, sa onima koje smatramo ljudima, sa velikim 'Lj'. Poslije susreta sa njima nešto ostaje u srcu", rekao je Šojgu, prenosi portal "Zvezda", koji pripada ruskom Ministarstvu odbrane. 

"Susret sa pravim ljudima" održava se u Nacionalnom centru za odbranu Ruske federacije već treću godinu. Do sad su u tom projektu učestvovali brojni ruski umjetnici, poput glumca Sergeja Bezrukova, pjevača Nikolaja Rastorgujeva, pisca, TV voditelja i glumca Mihaila Žvaneckog, glumca i režisera Olega Tabakova, a Kusturica je prvi gost iz inostranstva. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.