9.4.2018. 13:16
4
I brat osuđenog repera Sajfera optužen za rasturanje droge
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu sarajevskog Kantonalnog tužilaštva protiv Alije Nikšića (37) iz Sarajeva, koji je uhapšen u Sarajevu isti dan kada je u Lukavici s drogom "pao" i njegov mlađi brat Adnan (26), poznatiji kao Sajfer, izvođač rap-muzike.
Najprije je tog dana uhapšen mlađi Nikšić, kojem su policajci PU Istočno Sarajevo na parkingu nedaleko od autobuske stanice, napravili zasjedu i u gepeku njegovog "BMW-a X5" pronašli oko pet kilograma skanka koje je namjeravao prodati kupcu iz Istočnog Sarajeva, piše Faktor.

Kriminalistička policija MUP-a KS potom je pretresla kuću u kojoj stanuje Adnanov brat Alija, kao i automobil "ford fiesta" kojeg koristi. Tom prilikom pronađeno je oko četiri kilograma marihuane, šest pištolja raznih marki i kalibara, te 105 metaka različitog kalibra.

Optužnica Aliju Nikšića tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, kao i za nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije, piše Faktor.

Kako se navodi u optužnici, on je u proteklom periodu, pa sve hapšenja 11. januara, na području Kantona Sarajevo, na njemu poznat način i od njemu poznate osobe, neovlašteno radi prodaje kupovao, prenosio i držao opojnu drogu, a sve radi njene dalje neovlaštene prodaje s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Nakon potvrđivanja optužnice Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je od Suda da mu produži pritvor u kojem se nalazi od hapšenja. Produženje pritvora zatraženo je zbog bojazni da bi optuženi Nikšić boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, potvdila je Azra Bavčić, glasnogovornica ove pravosudne institucije za Faktor.

Mlađeg Nikšića nedavno je Okružni sud u Istočnom Sarajevu osudio na dvije godine zatvora, nakon što je sa Okružnim tužilaštvom u Istočnom Sarajevu sklopio sporazum o priznanju krivnje.
4
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.