14.5.2018. 15:00
0
Hauser: Odbijaju me ambiciozne žene
Otkako je raskinuo sa pjevačicom Jelenom Rozgom, violočnelistu Stjepana Hausera mediji u rodnoj Hrvatskoj stalno ispituju kada će se oženiti i da li ima djevojku. U posljednje vrijeme hrvatski portali prenose da je član sastava 2cellos u romansi sa atraktivnom pijanistkinjom Lolom Astanovom sa kojom sarađuje.
“Umjetnost i muzika spajaju nas na najvišem nivou. S kime god da sviram ja se spojim u jednoj točki u svemiru i postanemo jedna duša. Svi smo mi zapravo jedna duša i svi smo više od prijatelja”, kroz smijeh kaže Stejapan.

Za medije je singl još od raskida sa Rozgom.

“Sve ima svoje prednosti i mane, i kad si singl i kad si s nekim u vezi. Najbitnije je da si zadovoljan sam sa sobom i da se posvetiš sebi, onda se sve druge stvari nekako poslože na svoje mjesto”, kaže.

Biti singl za njega i nije toliko izbor koliko stvar okolnosti, jer već godinama je posvećen karijeri pa kaže da bi mu bio luksuz da samo dva dana bude na jednom mjestu.

“Malo mi je teško upoznavati djevojke. Dođeš negdje, odsviraš i odmah juriš dalje. Čak i ako upoznam nekoga, to bude jako površno, ne stigneš se bolje upoznati. Bude mi nekad žao i dođe mi da ostanem duže na nekom mjestu, ali već sutra moram biti negdje drugdje. Malo je naporno. Moram priznati da mi se to sve manje da”, rekao je muzičar.

Stjepan priznaje da je da bi mu dobro došao predah.

“Želim se nekako izbalansirati, posložiti svoj život jer ovo je haos. Samo juriš, trčiš, ganjaš nešto, trčiš na sve strane. Volio bih negdje imati bazu, rasteretiti se malo da se sve slegne. Takav način života psihički te izmori jer uđeš u kolotečinu iz koje je teško izaći. Ide ti sve bolje, dobivaš sve bolje i veće dvorane, a onda ti bude žao odbijati angažmane jer si tu priliku čekao cijeli život. Dođe do borbe sa samim sobom. Dok sam mlad još ću izdržati neko vrijeme, a onda sve laganije, da pronađem balans”, naveo je Hauser.

Da bi ga osvojila, kaže, djevojka mora imati određene kvalitete.

“Živimo u dobu emancipacije i žene su karijeristkinje, ganjaju uspjeh kao i muški. Volim ženstvene djevojke i meni je ženstvenije kad je djevojka pasivnija u svemu tome. Kad nije preambiciozna, kad nije nametljiva, to mi bude malo muškobanjasto kad se žena tako ponaša. Budući da se ja osjećam kao muško želim da je žena totalni kontrast toj muževnosti. Da je kao voda, prilagodljiva, nježna, sramežljiva, povučena malo, to mi je super”, rekao je.

S Lukom Šulićem trenutno snima novi album, očekuju ih koncerti u Španiji, Njemačkoj, Poljskoj, Ukrajini, Rusiji… A čak i ako ima slobodnog vremena – uvijek nešto radi.

“Ja sam takav tip. Ne mi đavo mi ne da mira nikad, nikad se ne opuštam. I kad sam slobodan moram obavljati neke stvari. Mislim da mi treba predah ili penzija, ali još sam mlad, treba to iskoristiti dok mogu”, kaže Stjepan.

(Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.