23.6.2018. 12:49
1
Nakon provokacije Shaqirija slavna Albanka razbijesnila Srbe, Goca Tržan traži da joj se zabrane pjesme
Skandal oko proslavljanja gola Xherdana Shaqirija tokom utakmice koju je fudbalska reprezentacija Srbije igrala protiv Švicarske, još uvijek ne jenjava, a stižu još šokantniji potezi poznatih ličnosti sa Kosova.

Ovaj put, albanska pjevačica porijeklom sa Kosova Dua Lipa, koju mnogi rado slušaju i u našoj zemlji, na društvenim mrežama je pozdravila poteze Xherdana Shaqirija, koji je nakon gola raširio šake na grudima, simbolizujući tako svoje simpatije prema ideji tzv. "velike Albanije", jer je upravo takav pozdrav i korišten zbog orla na albanskoj zastavi.


I dok je selektor reprezentacije Švicarske osudio miješanje politike i sporta, te naveo da ovo nije prikladan način da se proslavlja gol, čini se da drugi ne misle isto. Dua je takođe, na Instagram storiju stavila stikere koji na isti način provociraju i simbolizuju ideju "velike Albanije".



Ovaj potez osudile su brojne poznate ličnosti iz Srbije, a najprije Goca Tržan, koja je na Twiteru zatražila da se zabrani puštanje pesama Due Lipe na srbijanskim radio stanicama.

(Alen Avdić)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.