17.9.2018. 18:00
0
Meghan kuhala sa muslimankama iz Islamskog kulturnog centra: To je mjesto gdje se žene smiju, tuguju, plaču i kuhaju zajedno
Meghan Markle, britanska vojvotkinja od Sussexa, podržala je humanitarnu akciju kojom se prodajom kuharice pomaže projekt kuhanja u zajednici pogođenoj požarom u tornju Grenfell u kojemu je poginula 71 osoba u Londonu.

Projekt je krenuo prošloga ljeta, kad je jedna žena tražila mjesto za kuhanje za svoju porodicu i prijatelje, nakon nesreće u junu 2017. godine u kojoj je vatra progutala 24 sprata socijalnog stambenog bloka u zapadnom Londonu.

Knjiga "Zajedno: Kuharica naše zajednice" sadrži 50 recepata korisnika kuhinje u Islamskom kulturnom centru al-Manaar. Prihodi od prodaje pomoći će kako bi se projekt proširio i omogućio da kuhinja radi sve dane u sedmici.


"Odmah sam se osjetila povezanom s kuhinjom ove zajednice; to je mjesto gdje se žene smiju, tuguju, plaču i kuhaju zajedno", napisala je u predgovoru vojvotkinja Meghan, koja je prvi put posjetila kuhinju u januaru, prenosi HINA.

"Miješanjem kulturnih identiteta pod zajedničkim krovom stvaramo prostor za osjećaj normalnosti u najjednostavnijem obliku. Opća potreba za povezivanjem, odgojem i zajedništvom kroz prehranu, kroz krizu ili radost, nešto je s čime se svi možemo povezati", napisala je Meghan Markle.

To je njezina prva samostalna humanitarna akcija otkako je u maju postala članica britanske kraljevske porodice udavši se za unuka kraljice Elizabete, princa Harryja


(Lejla Trle) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.