30.11.2018. 13:16
0
Memoari Michelle Obama 'Becoming' prodani u više od dva miliona primjeraka: Velika zarada za nekadašnju Prvu damu
Knjiga Michelle Obama’s “Becoming” prodaje se tempom rijetko viđenim za memoare ili za bilo koju knjigu koja nije iz domena literature.

Kombinovana prodaja knjige u tvrdom povezu, e-knjige i audio verzije u SAD-u i Kanadi nadmašila je dva miliona primjeraka u prvih 15 dana, objavila je u petak izdavačka kuća Crown Publishing.

Poređenja radi, za memoare bivše prve dame Hillary Rodham Clinton’s  “Living History” trebalo je mjesec dana da se prodaju u milion primjeraka. Za knjigu bivšeg predsjednika Georgea W. Busha “Decision Points” trebalo je nekoliko sedmica da bude prodana u dva miliona primjeraka. Knjiga bivšeg predsjednika Billa Clintona “My Life” brzo je prodana u milion primjeraka, ali joj je trebalo znatno duže da dostigne cifru od dva miliona.

“Becoming,” koja se pojavila u knjižarama 13. novembra ima tiraž od 3,4 miliona primjeraka u tvrdom povezu. Bivša prva dama u jeku promotivne turneje, s gošćama među kojima su Oprah Winfrey i Reese Witherspoon, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.