12.12.2018. 18:17
0
Bivši muž Amy Winehouse tvrdi: Nikad sebi neću oprostiti što sam uzimao heroin pred njom, ali nisam ja jedini kriv za njenu smrt
Bio je ljubav njenog života, ali i čovjek za kojeg mnogi optužuju za njeno propadanje. Blake Fielder Civil bio je u braku sa krantautorkom Amy Winehouse samo dvije godine, iako je njihova veza trajala duže, ukupno više od šest godina. Upravo on je bio taj koji joj je prvi put dao heroin i kokain.

U novom intervjuu za britansku televiziju, Blake je komentarišući hologramsku turneju pokojne Amy, kritikovao njenu porodicu i optužio ih da samo žele da zarade na njoj.

“Nije istina da je naš brak bio pun droge. Zajedno smo se drogirali samo prvih šest mjeseci braka. Prije toga Amy je samo pušila kanabis, a ja sam probao heroin možda četiri ili pet puta”, rekao je Blake. Prije je već priznao da je upravo zbog njega pjevačica probala teške droge.

Amy je preminula 2011. godine od trovanja alkoholom, dvije godine nakon njihovog razvoda.

“Nikad sebi neću oprostiti što sam uzimao heroin pred njom. Naravno da osjećam odgovornost zbog njene smrti, ali ne želim više biti jedina osoba koju se optužuje za to. Osjećam se kao da sam jedini kojeg se optužuje. Uvijek ću nositi teret krivice, ali Amy  nikad nije radila nešto što nije željela. Znam da sam da je trabalo drugačije da se ponašam”, rekao je Blake koji je danas u braku sa Sarah Aspin i s njom ima dvoje djece.

“Moja se partnerka pomirila s činjenicom da vjerovatno ne bih bio s njom da je Amy živa”, kaže Blake, koji je u trenutku kada je Amy umrla, bio u zatvoru zbog krađe.

Njegova veza s pjevačicom počela je 2005. godine. Upoznali su se u klubu u Kamdenu u Londonu. On je tada radio kao video producent i bio je u vezi, ali njihova je hemija bila tako jaka da se nisu mogli odvojiti jedno od drugoga. Ona je već mjesec dana nakon upoznavanja istetovirala njegovo ime na vrat. Vjenčali su se 2007. godine u Miamiju.

Raskidali su i mirili se više puta, a u jednom periodu prekida ona je napisala danas kultne pjesme s drugog i posljednjeg albuma “Back To Black”, kao što su naslovna pjesma, “You Know I’m No Good”, “Tears Dry On Their Own” i “Love Is a Losing Game”.

“Nikoga nisam voljela kao njega. Sve sam pjesme napisala o našoj vezi i raskidu. To je bilo katarzično jer sam osjećala užasno zbog načina na koji smo se odnosili jedno prema drugome. Mislila sam da se više nikad nećemo vidjeti. On mi je kasnije rekao da je to glupost, kako sam to uopšte mogla pomisliti jer se nas dvoje volimo. Smijao mi se, ali meni nije smiješno. Htjela sam da umrem”, rekla je Amy svojevremeno, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.