17.2.2019. 21:17
0
"Upali su na svadbu sa puškama i počeli su pucati. Meni su rekli: 'Kralju, ti sjedi. Nećemo ti ništa, tebe poštujemo'"
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Njemačkoj, poginuo je poznati folk pjevač Šaban Šaulić.

Piše: Haris Ahbabović

Pjevač koji je danas izgubio život u saobraćajnoj nesreći pjevao je svoje najveće pjesme na jednoj svadbi u Njemačkoj kada su napadači iznenada sa oružjem uletjeli u restoran.

- Nekolicina napadača upala je na svadbu i odmah su počeli da pucaju iz heklera. Ispalili su nekoliko metaka u sali. Zavladala je tišina. Bili smo potpuno šokirani. Jedan od napadača je tada povikao: “Lezite. Vadite pare, satove i telefone.” Čovjek je stajao iza mene i rekao mi: “Kralju, ti sjedi! Ti nemaš razloga da ležiš, sjedi i uživaj, tebe poštujemo”. A ja sam pomislio: “Joj, ako sjednem, prvi ću dobiti metak u leđa”. Nisam im čak ni zahvalio, preplavio me je strah, ipak je to oružje - prepričavao je kasnije Šaban.

Kralj narodne muzike ima neobičnu biografiju. On se nekoliko puta susretao sa opasnim sittuacijama. U Beču su pokušali da ga ubiju.

- Najgore je bilo kada su me u mračnom haustoru u Beču drogirani klinci izboli nožem i izudarali onim metalnim bokserom. Bilo je jezivo. Gledao sam smrti u oči. Tako izboden i krvav, popeo sam se, i danas se sjećam, uz 73 stepenika, pozvao prijateljicu koja se, na sreću, odmah javila i obavijestila hitnu pomoć. Dok su me šili u bolnici, rekli su da bih umro da sam stigao samo pola sata kasnije, jer bih iskrvavio. Nikada nisam saznao šta se zapravo desilo, priča se da me je tipovao neki kafedžija što nisam pjevao kod njega, nego kod njegovog konkurenta. Čuo sam da je platio 3.000 tadašnjih maraka da me prebiju i izbodu nožem. I danas se naježim kada me u kafani neki klinac tresne po ramenu i kaže mi: "Šabane, ajde da pjevaš". Pojedinci se ponašaju bahato, kao da mogu da te kupe za šaku dolara - ispričao je on.

Šaban je za života imao i začepljenje trbušne aorte i iako su se plašili da neće preživjeti, uspješno se oporavio.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.