26.4.2019. 14:32
0
Jack Nicholson: Irac sam i razmišljam o smrti, ali je moj životni moto da se dobro zabavljam
Legendarni holivudski glumac Jack Nicholson, nije samo običan glumac. Ljubitelj dobrog provoda, košarke, filmova i muzike, živi život punim plućima. Nedavno je proslavio svoj 82. rođendan, ali se i dalje, bez obzira na godine, trudi iskoristiti svaki trenutak svog slobodnog vremena za dobru zabavu i druženje.

Nikada nije krio da je uvijek u društvo birao samo pozitivne i nasmijane ljude. Za sebe tvrdi da je ponekad “džangrizav”, ali to stanje ga “kratko drži”. Ipak, svojim velikim uspjehom smatra svoju sklonost ka radu, odmaranju i saradnji sa sposobnim i odlučnim ljudima. pored brojnih hobija, glumac često razmišlja o životu, ali i smrti, što smatra dijelom svoje tradicije.

-Ja sam Irac. Mislim o smrti sve vrijeme. Nekada, kada sam sebe zamišljao kao ozbiljnog akademskog pisca, mislio sam da je jedina prava tema za pisanje strah od smrti i da su sve druge teme samo isti taj strah, pretvoren u strah od bliskosti, strah od usamljenosti, strah od propadanja društvenih vrijednosti. Onda sam čuo starog Johna Hustona kako govori o smrti. On je prije nekoliko godina imao operaciju na otvorenom srcu i emfizem, ali se vratio zdrav i prav i odgovara na pitanja o smrti. Drugi lik kaže: “Dobro, divno, Johne, to je divno. Ali, kako ja treba da se osjećam kada ti umreš?” A John mu kaže: “Ponašaj se kao da je riječ o tvojoj smrti”. Sviđa mi se ta rečenica, zapisao sam je i koristili smo je u filmu “The Border” u kom kažem: “Samo želim da učinim nešto dobro prije nego što umrem”. Zar ne želimo to svi- izjavio je glumac.

Iako se oženio veoma mlad, nikada nije žalio. Bio je svjestan i vremena i situacije u kojoj se našao, i sve što se kasnije događalo u njegovom braku, smatra svojom ličnom odlukom.

-Nikad nisam imao nikakve predrasude o braku. Vjenčao sam se veoma rano i smatram da je kontraproduktivno imati teorije o svim vrstama veza. Dovoljno je teško poznavati sebe, a kao što ste vjerovatno primijetili, kada upoznate par koji funkcioniše kao tandem, to je čak i teže. Ako će biti uspješno, moraće da bude vrlo realno, specifično i trenutno, pa ako imate previše predstava o tome prije nego što uđete u brak, mislim da su mnogo manje šanse da uspijete- priznao je Nicholson.

Kao veliki fan košarkaškog kluba “Los Angeles Lakers”, redovan je na svim utakmicama koja ova ekipa igra na domaćem terenu. Često ga možemo vidjeti kako burno reagira na sudijske odluke, zbog čega je nedavno morao biti udaljen iz dvorane. Ipak, kada se strasti smire, Nicholson je sasvim običan građanin, koji se vraća svojoj porodici i prijateljima.

Kako bi izbjegao česte susrete sa publikom koja ga prepoznaje kud god da krene, Jack se krije iza svojih naočara. njih naziva svojim štitom i priznaje, da nije uvijek spreman slušati i poistovjećivati se sa emocijama koje dolaze sa druge strane. S toga, i sam u šali priznaje, da ukoliko ga sretnete na ulici, budite zadovoljni ako vam se osmjehne, jer više od toga očekivati, i nije baš realno, prenosi Azra magazin.


(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.