17.6.2019. 20:36
0
Daveu Mustaineu dijagnosticiran rak grla
Dave Mustain, lider heavy metal benda Megadeth, boluje od raka grla, prenosi Blabbermouth.

Vijest je potvrdio i sam muzičar koji je najavio otkazivanje većine nastupa zakazanih za 2019. godinu.

"Dijagnosticiran mi je rak grla. To je nešto s čim se moram suočiti, ali i ranije sam imao posla s preprekama. Sarađujem sa doktorima, imamo plan tretmana - a oni vjeruju da bi mogao biti 90 posto uspješan. Već sam počeo s liječenjem", napisao je Mustaine na svom Facebooku.

"Nažalost, zbog ovoga moram otkazati većinu nastupa ove godine. Megacruise turneja će se dogoditi, a o svemu ćemo obavijestiti fanove putem stranice. Megadeth će na turneju što prije", poručio je pjevač velikog američkog benda.

On je kazao da je ostatak članova benda u studiju i da rade na nastavku albuma Dystopia. Zahvalio se porodici, doktorima, članovima benda i svima koji se trenutno brinu za njega i njegovo zdravstveno stanje.

"Vidimo se ubrzo", poručio je.

Dave Mustaine je od 1981. do 1983. bio član Metallice, ali ga je tamo zamijenio Kirk Hammett. Osnovao je svoj bend s kojim je stekao svjetsku slavu. U proteklih 35 godina Megadeath je dobio kultni status u heavy metal svijetu - a smatraju se jednim od arhitekata zvuka koji je danas poznat kao trash/speed metal.

"Rust In Peace", "Youthanasia", "Cryptic Writings" albumi su bili platinasti, dok je "Countdown to Extinction" doživio dupli platinasti uspjeh, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.