15.8.2019. 18:24
4
Maya Berović o porijeklu: Ja sam Srpkinja i ponosim se time
Jedna od najpopularnijih pjevačica na Balkanu Maya Berović odlučila je da progovori o svojoj vjeri i začepi usta svima koji tvrde da krije porijeklo.

"Ja sam Srpkinja i ponosim se time! Kada smo se moj suprug Alen Dragosav i ja vjenčali 2016. godine, obavili smo to u pravoslavnoj crkvi na grčkom ostrvu Rodos. Velika nam je želja bila da ceremonija bude baš u našoj crkvi, jer veoma poštujemo vjeru i tradiciju", priča pop pjevačica.

Berovićeva dodaje da nije istina da joj je pravo ime Maida, kao što se špekulisalo.

"Izvinjavam se, a ko je Maida? Moje jedino i pravo ime je Maja", kazala je pop zvijezda.

Jedna od najvećih zvijezda na Balkanu objasnila je i zbog čega je tri godine sa ijekavice naprasno prešla na ekavicu.

"Vidim da neki ljudi stalno pokušavaju da okrenu cijelu priču na nacionalnost, a to najviše mrzim. Nisam tip osobe koja voli da se raspravlja, ali mi je bitno da se neke stvari razjasne. Pjesmu “Pauza” sam 2016. godine otpjevala na ekavici jer sam do tada često imala problem kada sam numere radila sa autorima iz Beograda. Tekstopisci u Srbiji pričaju i rade na ekavici, pa je teško kada pjevate po nekom drugom dijalektu. Zato sam odlučila da više ne mijenjam tekstove zbog jezičke barijere, nego da pređem na ekavicu", kaže pjevačica, piše espreso.rs.

Maya je istakla da ljude ne gleda po tome kako govore i koje su vjere, prenose Nezavisne.


(Amila Alijagić)

4
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.