9.10.2019. 11:29
0
Zvijezda serije "Očajne kućanice", umjesto 8 godina u zatvoru, iza rešetaka će biti drastično manje
Glumica Felisiti Hofman (Felicity Huffman), zvijezda serije "Očajne kućanice", optužena je 12. marta 2019. godine od FBI-a da je koristila svoj položaj i novac kako bi osigurala djetetu lagodan upis na fakultet.

Naime, Felisiti Hofman je izdvoijla više od 2 miliona dolara za upis svog djeteta, a ona nije jedina. Umjesto osam godina zatvora koliko je propisano zakonom Felisiti je osuđena na 14 dana zatvora i odlukom suda potrebno je da uplati 15.000 dolara humanitarnoj organizaciji. 

Nakon što je Felisiti osuđena, američka javnost se ne stišava, a čitav slučaj nazivaju "bijelom privilegijom". U pitanju je fraza kojom se etiketiraju poznati i utjecajni ljudi jer su u mogućnosti da prekrše zakon i da prođu s minimalnim posljedicama.

-Ovo je prekršaj koji je vrijedan osam godina zatvora, tako da znam o čemu pričam. Odgovornost i poštenje ne znači ništa ovakvim ljudima -  napisao je Rikardo Čavira (Ricardo Chavira). 

S druge strane glumica Eva Longorija (Longoria) je podržala Felisiti Hofman neposredno prije suđenja.

Opisala ju je kao dobrog prijatelja koja joj je poželjela dobrodošlicu na snimanju serije 2004. godine i da ju Felisiti zaštitila kad je bila ugnjetavana i mobingovana u radnom okruženju. 

(Alen Avdić)


0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.