10.12.2019. 14:11
0
Umrla Marie Fredriksson, pjevačica grupe Roxette
Pjevačica grupe Roxette Marie Fredriksson umrla je u 61 godini, prenijeli su švedski mediji.

"Sa velikom tugom objavljeujemo da je naša najveća i najvoljenija umjetnica otišla. Marie Frederiksson umrla je u jutarnjim satima 9. decembra", navodi se u saopštenju njene porodice.

U saopštenju se dodaje da je uzrok smrti povezan sa njenom ranijom bolešću. Poznato je da se ona liječila od tumora na mozgu 2002. godine.

Frederiksson je bila pjevačica, autorka pjesama, pijanista i slikarka.

Najpozantija je po formiranju grupe Roxette sa Perom Gesleom 1986. godine. Njihove pjesme "Listen To Your Heart" i "It Must Have Been Love", bile su prve na muzičkim listama u novembru 1989. i junu 1990. godine. 

List "Ekspresen" navodi da iza nje ostaju muži dvoje djece, kćerka Injez i sin Oskar.



(Lejla Trle) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.