16.12.2019. 20:37
0
Harvey Weinstein: Napravio sam više filmova koje su režirale žene i koji govore o ženama nego bilo koji drugi producent
Harvey Weinstein požalio se u intervjuu kako je njegov "pionirski" rad u pomaganju ženskim filmskim karijerama zaboravljen zbog optužbe za silovanje.

"Osjećam se kao zaboravljen čovjek", rekao je bivši holivudski mogul i producent Weinstein u prvom intervjuu nakon godinu dana, koji su u nedjelju objavile novine New York Post. "Napravio sam više filmova koje su režirale žene i koji govore o ženama nego bilo koji drugi producent, a ja sam govorio o tome prije 30 godina. Ne govorim sada o tome kada je to trend. Ja sam prvi to napravio! Bio sam pionir!", istaknuo je.

Suđenje Weinstenu (68), protiv kojeg je podignuta optužnica za silovanje i spolno zlostavljanje, kreće 6. januara.

Više od 80 žena optužilo ga je za seksualno zlostavljanje. "Sve je to isparilo zbog onoga što se dogodilo", rekao je bivši producent. "Moj je rad zaboravljen", dodao je.

Prema New York Postu, Weinstein je odbio razgovarati o optužbama i pristao je na intervju samo kako bi dokazao da se oporavlja od operacije jer se nedavno u sudnici pojavio s hodalicom.

Weinsteinove žrtve, njih 23 uključujući glumicu Ashley Judd napisale su u saopštenju da Weinstein "pokušava ponovno manipulirati društvom". "Nećemo dopustiti tom predatoru da iz svoga nasljeđa izbriše zlostavljanja", stoji u saopštenju.

Weinstein i njegov bivši filmski studio nagodili su se s 30 glumica kojima će ukupno isplatiti 25 miliona dolara, prenio je New York Times prošle sedmice. Dogovor će razriješiti gotovo sve građanske parnice protiv Weinsteina koji nije morao priznati krivicu, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.