21.2.2020. 22:16
0
Joaquin Phoenix spasio kravu i tele iz klaonice
Glumac Joaquin Phoenix nije samo govorio o zločinima fabričkog uzgoja životinja tokom svog govora na dodjeli Oskara. Zvijezda filma Joker sprovela je svoje riječi u djelo, spasivši kravu i tele iz klaonice.

Phoenix je bio u posjeti klaonici “Manning Beef”, tokom turneje koju je organzovala organizacija “Animal Save”. Grupa za zaštitu životinja često organizuje proteste, kojima glumac često prisustvuje. Vlasnik klaonice Anthony Di Maria pokazao je Phoenixu kravu koja je upravo rodila i Phoenix joj je odmah odlučio pronaći sklonište.

Životinje kojima je Phoenix dao imena Liberty i Indigo, sada žive na farmi za spašene životinje u Kaliforniji.

“Nikada nisam mislio da ću pronaći prijatelja u klaonici, ali kada sam upoznao Anthonya i kada sam mu otvorio srce, shvatio sam da imamo više zajedničkih stvari nego razlika.”, rekao je glumac u izjavi.

“Iako ćemo nastaviti da se borimo za slobodu svih životinja koje pate u ovom opresivnom sistemu, moramo da zastanemo, da priznamo i slavimo pobjede i ljude, koji su pomogli da to postignemo. Kao rezultat Liberty i Indigo neće nikada iskusiti okrutnost. Nadam se da ćemo, dok gledamo Indiga kako raste sa svojom mamom na farmi za spašene životinje, uvijek imati na umu da se prijateljstva rađaju na neočekivanim mjestima, i da bez obzira na naše razlike, dobrota i saosjećanje, treba da vladaju svijetom oko nas", dodao je holivudski glumac.

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.