22.7.2020. 14:47
0
Oglasila se Dua Lipa: Evo šta je poručila, opet će nastati haos
Nakon što je izazvala mnogo bure u regionalnoj javnosti, a i širom svijeta svojim objavama na društvenim mrežama, britanska pjevačica kosovskog porijekla Dua Lipa (24) oglasila se na Instagramu.

Ona je poručila da svi zaslužujemo da budemo ponosni na svoje porijeklo.

"Namjera mog prethodnog posta nije bila da izazove mržnju. Veoma sam tužna i ljuta što je moja objava pogrešno shvaćena od strane nekih grupa i pojedinaca koji promovišu etničku razdvojenost, nešto što ja strogo odbijam. Svaki put kad objavim nešto o Kosovu, u komentarima nastane haos, čak i ako se radi o lijepim stvarima kao što su hrana i muzika", napisala je ona.

Dodala je da se susreće sa snažnim otporom prema autentičnoj albanskoj kulturi. 


❤️

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on



"Svi zaslužujemo da budemo ponosni na svoje porijeklo, odakle god da smo. Samo želim da moja zemlja bude predstavljena na kartama i da mogu s ponosom da pričam o svojim albanskim korijenima i matičnoj zemlji. Ohrabrujem sve da prihvate svoje naslijeđe i da uče i slušaju jedni od drugih. Mir, ljubav i poštovanje prema svima", napisala je Dua Lipa.

Podsjetimo, Dua Lipa je objavama na društvenim mrežama od kompanije Apple zatražila da na svoju mapu uvrsti Kosovo.

U jednoj objavi napisala je da Kosovo nije Srbija, a potom je objavila i fotografiju "Velike Albanije".

Najviše negativnih komentara dobila je iz Srbije, dok su je podržale brojne kolege iz svijeta.




(Nermana Crnčalo)

 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.