18.1.2021. 15:37
0
Ovo su snimci sa časova glume iz škole Mike Aleksića: More, marš na umivanje, gluperdo! Jesi ždrao, jesi?!
Urednost, poštovanje pravila i časovi tri puta sedmično. Tako je, formalno, funkcionisala škola glume Mike Aleksića, čovjeka koji će danas odgovarati pred Višim javnim tužilaštvom povodom navoda krivične prijave koje su protiv njega podnele bivše učenice.

A iza te formalne strukture krilo se, po riječima njegovih đaka, teško vrijeđanje i kažnjavanje.

Video možete pogledati OVDJE.

Glumica Milena Radulović je hrabro u javnost iznijela sve što joj se dešavalo u dramskom studiju Mike Aleksića u svojoj ispovijesti za “Blic”, a njena ispovijest otvorila je mnoga pitanja.

O svom boravku u Aleksićevoj školi progovorile su potom i mnoge javne ličnosti. Uglavnom se sjećaju njegovove surove metodologije. Vrijeđanje, strogoća, molitve, pravila oblačenja – djevojke moraju da nose suknje, muškarci somotkse pantalone ili pantalone na faltu i cipele. Ko ne poštuje pravila, izlazi iz grupe.

Gostovao je u emisiji “Dok anđeli spavaju” prije nekoliko godina. Snimana su djeca u studiju, on, bivši đaci. Na snimku se vidi kako dječaku koji nije naučio govori: “Nisi naučio? Marš na umivanje, gluperdo!”. A onda se obraća drugom dječaku: “Joj kako me ti, čovječe moj debeli, zabrinjavaš?”.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.