22.10.2021. 18:34
0
Uhapšena poznata glumica Alyssa Milano
Policija u VWashingtonu uhapsila je glumicu Alisu Milano dok je protestvovala ispred Bijele kuće, tražeći izmjene oko prava glasa, prenosi Avaz
- Upravo sam uhapšena dok sam protestvovala i tražila od Bajdenove administracije i Senata da iskoriste svoje pravo i zaštite pravo glasa. Stanite uz mene i recite glasno Senatu i Bijeloj kući da ta prava moraju imati svi, bez obzira na to gdje žive -  napisala je glumica na svom Instagram profilu.

Policija je glumicu prvo upozorila da se zajedno s članovima Udruženja "People for the American Way" mora skloniti s tog područja, inače će ih morati uhapsiti po zakonu koji zabranjuje okupljanje gomile i zauzimanje ulica i pločnika.

Inače, glumica je prije protesta najavila kako bi mogla biti uhapšena.

- Danas ću riskirati hapšenje jer je u posljednjih godinu dana uvedeno 425 zakona kojima se ograničava pravo glasa - rekla je Milano u snimci objavljenoj na Twitteru.

Milano je od ranije poznata po svom političkom aktivizmu, a 2019. govorila je o svom iskustvu pobačaja u znak protesta protiv restriktivnih zakona koje je nazvala "napadom na ženska tijela".

(H. Ahbabović)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.