21.1.2022. 9:37
0
"Srbi su protiv nas vodili oružani rat, ugnjetavali nas 50 godina, ne podržavamo njen brak sa Igorom": Manje poznati detalji iz života Severine
Severina je jedna od najpopularnijih pjevačica s ovih prostora s milionskim tiražima izdavača zvuka koja pomiče granice hrvatske ali i regionalne granice.

U ovom članku ćemo se ovrnuti na neke manje poznate javnosti detalje o Severini.

Trebala se zvati Nataša

Mnogi ne znaju kako je legendarna pjevačica dobila ime. Malo ko zna da se tajna njenog imena skriva se u ljubavi njene majke prema njenom ocu Severu. 

"Moje ime negdje znači strogost i pravdu, a takva sam i ja. Mama je obožavala mog oca koji se zvao Sever. Djed je davao imena djeci po stranama svijeta (puno prije nego što je to primjerice učinila Kim Kardashian sa svojom prvom kćeri),a imao je četiri sina – Sever, Jug, Istok, Zapad, a kći je bila Danica", otkrila je Severina u jednom intervjuu.

Severina je u istom intervjuu kazala i kako joj je tata htio dati ime Nataša.

"Iako moja baka nije htjela da joj se sin zove Sever, ipak se to ime nekako ustalilo, i ja sam po ocu dobila ime Severina. I komšija preko puta kuće se zvao Severin, tako da… Ali ipak mislim da je zbog oca", izjavila je popularna "Seve". 

Prerana smrt oca za kojeg je bila jako vezana

Pjevačica je u mladosti ostala bez oca, od kojeg je, kako kaže njena majka Ana, pjevačica naslijedila izgled i karakter. Severinin otac, Sever Vučković bio je vozač kamiona u Elektrodalmaciji. Rodio se u Splitu, gdje je upoznao njenu majku Anu, rodom iz Drniša. Ona je bila konobarica.
 
Severina je sa starijim sestrama Zdenkom i Mirjanom teško prihvatila preranu smrt oca za kojeg je bila jako vezana. Međutim, pjevačica je izgubila još nekoliko bliskih osoba i prijatelja tokom života.

I sama Severina borila se sa zdravstvenim problemima, pa je 2006. operisala glasne žice, a zbog oštećenja hrskavice su je operisali 2010. godine, potom 2014. Pjevačica tvrdi kako joj je najsnažnija podrška bio njen, sad već bivši suprug Igor Kojić. Ipak, upravo zbog vjenčanja s njim više ne razgovara sa sestrom Zdenkom.
 
"Ne podržavamo sve ovo, Srbi su protiv nas vodili oružani rat, ugnjetavali nas 50 godina, a sad vode psihološki. Moja sestra odgojena je u Hrvatskoj i moralnoj, rimokatoličkoj porodici, od oca Hrvata i majke Hrvatice, ali je njen život preuzela menadžerska mašinerija. Ona ima planetarnu slavu, ali sigurno ima tužan život. Molim se za njeno zdravlje i sreću", rekla je tada Severinina starija sestra.

Pjevačica se 2014. godine privremeno povukla sa scene jer je morala da operiše koljeno. Povrijedila se plešući na sceni. I danas zbog toga trpi posljedice, ali redovno ide kod ljekara koji joj saniraju bol.

(Ajdin Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.